به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمين محمد حسين موسي پور در جلسه بررسي اعتبارات فرهنگي مساجد استان طي سخناني به مشكلات فعلي در ساختار مديريت و اداره مساجد اشاره و بر لزوم اصلاح اين روند بر اساس تدبير و برنامه ريزي منسجم تاكيد كرد.
وي با اشاره به ضرورت تقسيم كار اساسي بين مراكز و دستگاه هاي متولي در امر مديريت مساجد، گفت: تاكنون طرح ها و برنامه هايي در خصوص حل مشكل مديريتي مساجد و تفكيك وظايف دستگاه هاي متولي، پيش بيني و اجرا شده است، اما كماكان مشكلات به قوت خود باقي است.
استاندار قم افزود: بر اساس تقسيم بندي انجام گرفته، امور سخت افزاري شامل برنامه هاي عمراني و مباحث مربوط به هيئات امنا مساجد استان، به اداره كل اوقاف و امور خيريه و فعاليت هاي نرم افزاري و برنامه اي مساجد به دستگاه هاي فرهنگي اداره كل تبليغات و فرهنگ و ارشاد اسلامي واگذار خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمين موسي پور به حمايت هاي ويژه از مساجد استان در سال هاي اخير اشاره و تصريح كرد: در طول چند سال اخير كمك ها و حمايت هاي مادي و معنوي چشمگيري در جهت احياي مساجد و رونق فعاليت هاي فرهنگي مذهبي در سطح كانون ها و مراكز فرهنگي مساجد استان صورت گرفته است.
وي افزود: ساخت 40 مسجد شهري و روستايي با اعتبارات دولتي و كمك هاي مردمي امسال آغاز خواهد شد.
وي با اشاره به اين كه در طول تاريخ مردم و خيرين همواره در كمك به عمران و آباداني مساجد نقشي مؤثر و محوري داشته اند، افزود: اعتبارات دولتي نبايد باعث كمرنگ شدن اين نقش و كاهش انگيزه هاي مردم و خيرين براي كمك به اين امر مقدس و خير شود.
استاندار قم با تاكيد بر اين كه با وجود كمك هاي دولتي و مشاركت مردمي، هنوز كمبود مساجد در بسياري از نقاط كشور از جمله استان قم به شدت احساس مي شود، خاطرنشان كرد: باید احياي جهاد مسجد سازي و جلب مشاركت و تقويت انگيزه هاي مردمي بايد مد نظر دستگاه هاي فرهنگي قرار گيرد.
حجت الاسلام والمسلمين موسي پور لزوم توجه به مساجد محوري را يادآور شد و با اشاره به ظرفيت هاي خوب مساجد گفت: كليه فعاليت ها و برنامه هاي فرهنگي كه قابليت اجراي آن ها در مساجد وجود دارد بايد به سمت مساجد سوق داده شوند و مسجد محوري رويكرد اصلي برنامه هاي فرهنگي باشد.
بر اساس گزارش استانداری قم،وي با اشاره به حجم بالاي نيازهاي مساجد استان و محدوديت اعتباري، لزوم اولويت سنجي و توزيع هدفمند اعتبارات اين بخش را خواستار شد.
حجتالاسلاموالمسلمین موسیپور با اشاره به حجم مشكلات و محدوديت اعتبارات و كمك ها گفت: بايد كمك به مساجد استان هدفمند و بر مبناي نيازها و اولويت هاي واقعي اين مراكز باشد.